Drone+met+spanwijdte+van+4+meter+brengt+bodemvocht+in+beeld
Nieuws
© Arie Meijer

Drone met spanwijdte van 4 meter brengt bodemvocht in beeld

Op de tweede Nationale Drones Demonstratiedag, woensdag in Marknesse, was een imposante drone te zien met een spanwijdte van 4 meter. De drone met de naam Boreal is van het Franse bedrijf L'Avion Jaune.

De Boreal weegt 20 kilo, heeft een tweetact motor, vliegt tot 4 kilometer hoog en kan per dag 200 vierkante kilometer in kaart brengen. De drone werd bij de start met een katapult afgeschoten. De drone heeft een bodemvochtsensor die in het Europese Mistrale-project is ontwikkeld. De sensor maakt gebruik van de signalen van de satelliet Galileo. De reflectie van de signalen geeft informatie over het vochtgehalte van de bodem.

Naast drones waren er ook machines voor precisielandbouw, software en informatiesystemen. Bijna geen boeren en tuinders, want die waren op het land aan het werk.

Weer

 • Vrijdag
  20° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  22° / 9°
  10 %
 • Zondag
  26° / 12°
  20 %
Meer weer