Greenport+West%2DHolland+lanceert+waterambitie
Nieuws
© Koen van Wijk

Greenport West-Holland lanceert waterambitie

Greenport West-Holland wil de verschillende partners binnen de Greenport - ondernemers, onderzoeksinstellingen, onderwijs en overheden - laten samenwerken aan het verbeteren van de waterkwaliteit en -kwantiteit.

Daarvoor heeft Greenport West Holland op 6 april haar Waterambitie gepresenteerd in Zoetermeer. De Waterambitie bestaat uit een toekomstbeeld op het gebied van waterkwaliteit en -kwantiteit, met daarbij een aantal ambities per onderdeel van het tuinbouwcluster.

Zo kunnen bedrijven en overheden werken aan de beschikbaarheid van zoet water, en onderzoeks- en onderwijsinstellingen aan innovatie en bewustzijn bij onder meer jongeren.

Initiatieven

'Door de klimaatveranderingen en de nodige inspanningen voor een betere waterkwaliteit in de oppervlaktewateren is meer aandacht nodig voor een duurzaam, toekomstgericht waterbeheer, op alle niveaus.'

'Er is meer aandacht nodig voor duurzaam, toekomstgericht waterbeheer'

'De Greenport kan bij uitstek een platform bieden om de diverse ideeën en initiatieven bij elkaar te brengen en met elkaar verder uit te werken', vertelt Margreet Schoenmakers, themacoördinator Water binnen de Greenport.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer