Voerleverancier+voldoet+aan+duurzame+verwachting
Nieuws
© Vitelia

Voerleverancier voldoet aan duurzame verwachting

Voerleveranciers voldoen goed aan de verwachtingen van veehouders op het gebied van duurzaam ondernemen en voedselveiligheid.

Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de nog lopende online VoerMonitor van onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen. Ongeveer 60 procent van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier 'zeker' voldoet aan de verwachting op het gebied duurzaam ondernemen.

Een nog hogere score halen voerleveranciers waar het gaat om voedselveiligheid. Maar liefst 83 procent van de veehouders geeft aan dat hun voerleverancier 'zeker' voldoet aan zaken rondom voedselveiligheid.

Kennisniveau

Ook over het algemeen kennisniveau (82 procent) en over het toekomstperspectief (78 procent) voldoen de voerleveranciers aan de verwachtingen. Wel blijken uit de eerste resultaten significante verschillen tussen de verschillende voerleveranciers qua beoordeling.

In de VoerMonitor wordt onder andere ook bekeken wat de belangrijkste redenen zijn waarom veehouders klant zijn van een bepaalde voerleverancier en hoe veehouders de kwaliteit van het voer, de voerprijzen en de bedrijfsbegeleiding van hun voerleverancier beoordelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer