Veehouders tevreden over voerleverancier

Veehouders zijn tevreden over hun voerleveranciers. Een reden om over te stappen zien zij daarom ook niet.

Veehouders+tevreden+over+voerleverancier
© Arno de Snoo

Dat blijkt uit enkele tussenresultaten van het onlineonderzoek onder 1.684 veehouders onder de naam VoerMonitor 2016, uitgevoerd door agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen.

De Net Promoter Score (NPS), oftewel de algemene tevredenheid over de voerleveranciers, steeg in het onderzoek van 19 (2014) naar 27 (2016).

Stijging

Het percentage veehouders dat dit jaar 'vrijwel zeker' bij de huidige voerleverancier blijft daalde ten opzichte van 2014 van 65 procent naar 63,1 procent.

Daartegenover staat een stijging van 26,9 procent naar 28 procent van het aantal ondernemers dat 'waarschijnlijk wel' trouw blijft aan de huidige toeleverancier.

Klant

Het percentage veehouders dat antwoordt met 'waarschijnlijk niet' of 'zeker niet' op de vraag hoe waarschijnlijk het is dat men over een jaar nog klant is van de huidige voerleverancier steeg opgeteld van 3,4 procent naar 4,4 procent.

Uit deze toename concludeert Geelen Consultancy dat dit jaar waarschijnlijk meer veehouders op zoek gaan naar een andere voerleverancier.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer