Schouten+verdiept+zich+in+groente%2D+en+fruitketen
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten verdiept zich in groente- en fruitketen

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft gistermiddag een werkbezoek gebracht aan Bakker Barendrecht in Ridderkerk. Dit bedrijf regelt de inkoop en distributie van groente en fruit voor Albert Heijn.

De minister sprak met algemeen directeur Irénke Meekma van Bakker Barendrecht en Said Belhassan, bij Albert Heijn verantwoordelijk voor de inkoop van onder meer groente en fruit. Ook sprak ze met Edwin Uijen, teler van onder andere spinazie, prei en rucola.

Zij hebben de minister uitgelegd hoe ze samenwerken om het aanbod en eventuele pieken en dalen in de aanvoer proberen op te vangen om te voorkomen dat voedsel moet worden doorgedraaid. Tevens kreeg de minister inzicht in de stappen die de keten neemt om duurzamer te werken en voedselverspilling tegen te gaan.

Kennis delen

'Het is goed om te zien hoe ketens optimaal kunnen worden georganiseerd', zei Schouten na afloop. 'Boeren en tuinders weten hoeveel energie en arbeidskracht er in deze producten zit. Maar ze zien ook het nut van het delen van kennis verderop in de keten zodra ze inschatten dat er veel productie aankomt.'

De minister verklaarde verder zich te willen inzetten om belemmeringen weg te nemen als daarmee voedselverspilling wordt tegengegaan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer