Uien in Flevoland weer gezaaid

In de buurt van Dronten zaaide loonbedrijf Heyboer dinsdag de eerste Flevolandse percelen uien van dit jaar. Op de Veluwe kon het loonbedrijf vorige week al paar percelen zaaien.

Dat gebeurt volgers adviseur Kees Claassen van loonbedrijf Heyboer al redelijk vroeg in het seizoen. 'De omstandigheden zijn goed. De vorstperiode heeft grond mooi losgemaakt. Mooi ingevroren en de zaaiomstandigheden zijn hartstikke goed.'

Heyboer zaait het gele ras Progression op een perceel van vijftien hectare. 'Een gemiddelde zaaiui dat wordt ingezaaid op een diepgeploegde kavel. 'Het is eigenlijk zand waar je in zaait, als het droog wordt kan het goed gaan stuiven, dus het is belangrijk dat het zaad diep genoeg ligt.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer