VIV+zet+in+op+meer+Nederlandse+pluimveehouders
Nieuws
© Kip van Oranje

VIV zet in op meer Nederlandse pluimveehouders

Via de samenwerking met KIP van Oranje wil VIV Europe de komende editie meer Nederlandse pluimveehouders naar de internationale vakbeurs voor de intensieve veehouderij in Utrecht trekken. Nederland is wereldleider van innovaties in de pluimveehouderij dankzij de Nederlandse pluimveehouders.

Op de VIV met het thema 'Sharing data, better Poultry' wordt KIP van Oranje de blikvanger met het Kip van Oranje Innovatieplein bij binnenkomst in hal 9, de welkomsthal op de beurs. 'Bezoekers kunnen daar kennismaken met een 'oranjeselectie' van boerenconcepten, smaakmakende kip- en eiproducten en de nieuwste innovaties uit de pluimveeketen', zei Dineke Rietveld vrijdag op de persbijeenkomst in Arnhem.

Kennis delen

Concepten, kennis delen en innovatie staan centraal op het plein. De eerste dag, 20 juni, ligt de focus op de pluimveehouders. Zij hebben gratis toegang en kunnen na afloop van de VIV aansluiten bij een gratis maaltijd en daarna deelnemen aan de thema-avond leg- en vleespluimveehouderij van Agrio, eveneens gratis.

De tweede dag ligt de focus op de foodindustrie. 'Dat biedt pluimveehouders en hun partners mogelijkheden om contacten te leggen en hun verhaal te vertellen', aldus Rietveld. HAS-studenten die in het kader van Dutch Future Egg, het innovatieplatform voor de legpluimveesector, onderzoek uitvoerden, zullen hun resultaten presenteren.

Jonge talenten

De laatste dag is de dag van de toekomst; de jonge talenten in de pluimveehouderij. 'De toekomst vraagt nieuwe producten en nieuwe samenwerkingsvormen. Daar willen wij met het Kip Innovatie Platform aan bijdragen', aldus Rietveld.

VIV Europe, de World Expo from feed to food, is van 20 tot en met 22 juni in de Jaarbeurs te Utrecht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer