Grote+grazers+bijgevoerd+in+Oostvaardersplassen
Nieuws
© Staatsbosbeheer

Grote grazers bijgevoerd in Oostvaardersplassen

De grote grazers in de Oostvaardersplassen worden tijdelijk bijgevoerd. Dat gebeurt om de dieren in deze koude periode te ondersteunen, meldt provincie Flevoland.

Flevoland neemt dit besluit ondanks dat deskundigen afraden om bij te voeren, geeft de provincie aan. Belangrijke reden om dat toch te doen, is de maatschappelijke bezorgdheid die er is over het dierenwelzijn in de Oostvaardersplassen.

De provincie geeft daarnaast aan dat veelvuldig bedreigingen worden geuit tegen de uitvoerende boswachters. Door het nu tijdelijk overgaan tot bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen wil Flevoland de maatschappelijke onrust beperken. Bezorgde boeren hebben al een bijvoeractie uitgvoerd.

Aanvullende maatregelen

Naast het bijvoeren zal Staatsbosbeheer ook een aantal aanvullende maatregelen nemen om het dierenwelzijn verder te ondersteunen. Om de grote grazers beschutting te bieden, wordt het Kotterbos tijdelijk voor ze opengesteld. Dierenartsen zullen tevens vaker een controleronde maken. Alle maatregelen gelden voor de huidige vorstperiode.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer