Verkoop+voedingsmiddelen+trekt+aan
Nieuws
© Jumbo

Verkoop voedingsmiddelen trekt aan

Voedings- en genotmiddelenwinkels hebben het afgelopen jaar 3,1 procent meer omzet binnengehaald dan een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De groei komt bijna geheel voor rekening van supermarkten. De grootgrutters haalden 3,5 procent meer omzet binnen. Speciaalzaken als slagers, slijters, groentewinkels en kaaswinkels krikten hun opbrengsten met slechts 0,5 procent op, geeft het CBS aan.

Het aantal winkels in deze foodsector steeg tussen 2008 en 2017 met 1,5 procent tot negentienduizend vestigingen. Ook daarbij zat de groei hem vooral in de supers. Bij de speciaalzaken viel op dat het aantal vis-, kaas- en natuurvoedingswinkels met 18 tot 30 procent toenam. Waar de afgelopen jaren het aantal kaaswinkels juist groeide, verdwenen per saldo groentewinkels, slagers, poeliers, slijterijen en tabakswinkels juist vaker uit het straatbeeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer