Duurzaamheid onderbelicht in keteninitiatief sierteelt

Het ijkingskader van Floriculture Sustainability Initiative (FSI) is voor duurzaamheid onvoldoende. Dat zegt LTO Glaskracht Nederland.

Duurzaamheid+onderbelicht+in+keteninitiatief+sierteelt
© LLTB

De huidige referentiekader van FSI focust nogal sterk op verantwoorden en verantwoordelijk produceren en verhandelen en minder op duurzaam produceren en verhandelen, aldus LTO Glaskracht. 'Verduurzamen vraagt inzet en inzicht op het gebied van water, energiegebruik en CO2-uitstoot, afvalbeheer en gewasbescherming. Dat komt in het FSI2020-traject onvoldoende tot uiting', stelt bestuurder Jean Aerts van de glastuindersorganisatie.

Volgens hem is een aanscherping op de duurzaamheidsthema's noodzakelijk om geloofwaardig te zijn voor de West-Europese consumentenmarkt. LTO Glaskracht Nederland is namens de Nederlandse sierteeltproductie aangesloten bij FSI2020. De partijen in FSI werken eraan dat ten minste 90 procent van de bloemen en planten die zij produceren en verhandelen in 2020 duurzaam zijn.

Bezoek aan Nederland

Aerts uitte het standpunt van LTO Glaskracht over FSI tijdens een bezoek van Ken Fischer, voorzitter van de American Hort (de Amerikaanse tegenhanger van LTO Glaskracht), aan Nederland. De Amerikaan oriënteerde zich begin maart op de Nederlandse verduurzaming van de sierteeltketen. Hij bezocht vier sierteeltbedrijven in Noord-Limburg, de Brightlabs Campus op het Floriade-terrein en het Philips Lichtlaboratorium in Eindhoven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer