Kamer+eist+actie+tegen+lege+schuren+en+stallen
Nieuws
© Merlin Daleman

Kamer eist actie tegen lege schuren en stallen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet provincies en gemeenten moet steunen bij het vinden van oplossingen voor leegstaande agrarische bebouwing. Een motie die daar om vraagt, is dinsdag aangenomen.

De motie was ingediend door Erik Ronnes en Jaco Geurts (beiden CDA). Ze maken zich zorgen om de toenemende leegstand van oude schuren en stallen en over de vraag of de gemeenten voldoende instrumenten hebben om de problematiek effectief aan te kunnen pakken;

De motie vraagt de regering om er met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Interprovinciaal Overleg (IPO) over in gesprek te gaan. Nog voor de komende zomer zou het resultaat van die besprekingen aan de Kamer gemeld moeten worden.

Weinig enthousiasme

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) toonde in een eerder debat weinig enthousiasme voor de suggestie van het CDA. Het is nog niet bekend hoe ze de nu aangenomen motie gaat uitvoeren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer