Van Ruiten Programmaregisseur Energieakkoord

Voormalig LTO Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten is per 1 maart aangesteld als Programmaregisseur Energieakkoord van de Greenport West-Holland.

Van+Ruiten+Programmaregisseur+Energieakkoord
© George Hoeberechts Zone 5 Fotografie

Van Ruiten gaat het werkplan van het akkoord uitvoeren. Dit houdt in dat hij onder meer deelprojecten coördineert, zorg zal dragen voor aantrekken van extra financiële middelen en werkt aan het vergroten van het (regionale) draagvlak voor het Energieakkoord.

Van Ruiten was tot september 2017 voorzitter van LTO Glaskracht Nederland en is verbonden aan Energie Transitie Partners als kwartiermaker voor een Warmte Systeem Westland. De Greenport West-Holland heette tot voor kort Greenport Westland-Oostland.

Verduurzaming

'Ik wil mijn ervaring en kennis graag inzetten voor verdere energieverduurzaming van de Greenport. Niet alleen in de primaire glastuinbouw, maar juist ook bij handels- en verwerkingsbedrijven en in relatie met woningbouw en bedrijventerreinen. Want bij een integrale benadering is de meeste winst te behalen', laat Van Ruiten weten.

Ik wil mijn ervaring en kennis graag inzetten voor verdere energieverduurzaming

In oktober ondertekenden 36 partijen het Energieakkoord van de Greenport. Met het Energieakkoord maakt de Greenport de ambities concreet om in 2030 haar doelen te behalen op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen (CO2-Stikstof), verduurzaming en energieverbruik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer