Proeftuin+Zwaagdijk+wint+regionale+ondernemingsprijs
Nieuws
© Stichting Ondernemersgala West-Friesland

Proeftuin Zwaagdijk wint regionale ondernemingsprijs

Proeftuin Zwaagdijk heeft donderdagavond 8 februari tijdens het Ondernemersgala in Park Schouwburg in Hoorn de West-Friesland Méér gewonnen.

Het onderzoeksinstituut was genomineerd voor de regionale ondernemingsprijs samen met constructie- en apparatenbouwbedrijf Blom Opmeer en het Zuiderzeemuseum In Enkhuizen. Voor de beoordeling nam de jury diverse stukken door en werden bedrijfbezoeken gemaakt. Directeur Johan Kos nam de prijs in ontvangst.

In het juryrapport wordt Proeftuin Zwaagdijk geprezen om haar innovatieve ontwikkelingen en de rol die zij speelt in de regio West-Friesland, maar ook ver daar buiten. Het bedrijf heeft in 2017 een bewogen jaar gehad met de verhuizing van de locatie Demokwekerij Westland naar het World Horti Center in Naaldwijk.

Duurzaamheid en gezonde voeding

In binnen- en buitenland werkt het bedrijf aan agrarische ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gezonde voeding. In West-Friesland treedt het bedrijf voortdurend in contact met de telers, onder meer via diverse kennisdagen waar uitkomsten van onderzoeken en proeven worden getoond.

Dat alles wordt door de jury hoog gewaardeerd. Het Ondernemersgala werd in 1992 voor het eerst georganiseerd, destijds door de toenmalige BedrijfsRegio Westfriesland. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van overheden en het bedrijfsleven in zeven gemeenten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer