NVWA%2Dtarief+voorlopig+niet+omlaag
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

NVWA-tarief voorlopig niet omlaag

De tarieven die de NVWA aan ondernemers doorberekent kunnen voorlopig niet omlaag. De overheid streeft naar kostendekkende retributies, maar wanneer dat kan, is volgens landbouwminister Carola Schouten nog onduidelijk.

Die mededeling deed de minister donderdag tijdens een algemeen overleg in de Tweede Kamer over de reorganisatie bij de NVWA. Momenteel komen de niet gedekte kosten van de inspectiedienst voor rekening van de begroting van het ministerie van Landbouw.

Het is volgens Schouten een illusie om te denken dat de tarieven voor ondernemers snel omlaag kunnen. Volgens haar brengen de voorbereidingen op de Brexit hoge kosten met zich mee. 'Daar moeten we ons goed op voorbereiden anders krijgen sommige bedrijven op het moment dat de Brexit een feit te maken met een 'perfect storm'.'

Afgelopen week werd duidelijk dat de NVWA 20 dierenartsen gaat werven die straks de controles op levend vee uit het Verenigd Koninkrijk gaan uitvoeren.

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer