Molenkamp Holsteins roodbontfokker 2017

Molenkamp Holsteins van familie Van Wichen in Maasbommel is dinsdagavond door Platform Roodbont uitgeroepen tot roodbontfokker van het jaar.

Molenkamp+Holsteins+roodbontfokker+2017
© Pieter Stokkermans

Dat bedrijf krijgt deze titel, omdat het op meerdere fronten succesvol is. Zo was scoorde het op keuringen in Beesd, Hellevoetsluis en Schijndel. Daarnaast was Dynamic Espot, mede in eigendom van familie Hoftijzer, reservekampioen vaarzen op de HHH-show in Zwolle.

Ook is de hoogst roodbonte productieve koe van Nederland van de afgelopen twee jaar, Molenkamp Anky 4, op dit bedrijf geboren. Deze koe is in eigendom van maatschap Haytema-de Groot in Koudum.

Stieren

De dochtergeteste stier Molenkamp Bolt is eveneens een wapenfeit van dit bedrijf. Ook een aantal jonge stieren gooit hoge ogen: Molenkamp KP Carter (Frankrijk), Molenkamp Rita Moises (Spanje), Molenkamp Isco Red en Molenkamp Milik P Red (Duitsland).

Daarmee lijkt de koek niet op. Afgelopen jaar werd een kalf geboren met een hoge genomic-fokwaarde voor NVI. Bijzonder hierbij is dat de twee bekende stammen van dit bedrijf, de Anky's en de Grietjes, in dit kalf zijn terug te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer