'Markt van schapenmelkers is verzadigd'

Volgens schapenmelkersorganisatie Mecone verdraagt de Nederlandse markt geen nieuwe melkschapenbedrijven. Er blijkt veel interesse te zijn om een melkschapenbedrijf te starten.

%27Markt+van+schapenmelkers+is+verzadigd%27
© Jan Beets

Het starten van nieuwe professionele melkschapenbedrijven in ons land is riskant. De markt verdraagt geen uitbreiding meer. Dat stelt de schapenmelkersorganisatie Mecone op de website van vakblad het Schaap.

Anderhalf jaar geleden zocht Mecone nieuwe professionele schapenmelkerijen. Dit jaar zijn er twee bedrijven gestart en volgend jaar zullen er nog twee beginnen. Dat is volgens Mecone ruim voldoende.

Veel interesse

Er is erg veel interesse om een melkschapenbedrijf te starten. Dat komt vooral door de stop voor melkgeitenbedrijven en de groeibeperkingen bij melkkoeien. Mecone zegt dat de Nederlandse markt niet nog meer nieuwe melkschapenbedrijven verdraagt.

De kostprijs voor schapenmelk is in ons land vrij hoog. Melkverwerkende bedrijven importeren al veel melk uit landen die goedkoper produceren. Starters moeten concurreren tegen die goedkopere melk en dat zal ze volgens Mecone niet lukken. Bovendien vreest de organisatie dat overproductie zal leiden tot prijsval.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer