Flevoland+scoort+onvoldoende+voor+internet
Nieuws
© marcel bekken

Flevoland scoort onvoldoende voor internet

Bewoners en ondernemers in het buitengebied van Zuidelijk en Oostelijk Flevoland geven de huidige internetverbindingen gemiddeld een 4,6.

Dat blijkt uit de enquête die het afgelopen najaar is gehouden in opdracht van de provincie. Circa driekwart van de ondervraagden is ondernemer, waaronder vooral boeren, 21 procent is alleen bewoner van het buitengebied. Uit de reacties blijkt dat ongeveer tweederde van alle ondervraagden internet heeft via het DSL-netwerk van KPN.

Greenet verzorgt met haar vast-draadloze netwerk de internetverbinding voor een vijfde van alle ondervraagden. De overige respondenten maken gebruik van bijvoorbeeld het kabelnetwerk van Ziggo, een individuele glasvezelverbinding of een 4G-voor-thuis oplossing van KPN of T-Mobile.

Glasvezel

Van de internetaanbieders scoort glasvezel met een 7,7 het beste, maar dat kan slechts door een enkeling worden gebruikt. Het DSL-netwerk van KPN bevalt het minst, en krijgt een 3,9. Greenet krijgt een 6, dus net een voldoende.

Alle huidige providers kennen ongeveer hetzelfde percentage storingen, tot enkele keren per jaar.

Behoefte

Uit de enquête blijkt een grote behoefte aan opwaardering van het huidige aanbod. Van alle ondervraagden geeft 88 procent aan waarschijnlijk of zeker over te stappen naar een snellere oplossing en heeft daar ook wel wat geld voor over. Over het algemeen is dat tot 1.000 euro aan eenmalige bijdrage.

Onderzoek

Provincie Flevoland combineert de uitkomsten van de enquête met een onderzoek naar de technische oplossingen. In het voorjaar volgt dan een advies aan Provinciale Staten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 3°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zondag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer