Eerste+zonneakkerpoule+start+in+Borger%2DOdoorn
Nieuws
© Harry Tielman

Eerste zonneakkerpoule start in Borger-Odoorn

Een groep boeren in gemeente Borger-Odoorn heeft samen met projectontwikkelaar GroenLeven een poule opgericht voor zonneakkers.

In de poule brengen deelnemers kansrijke gronden voor zonneparken in kaart. Door dit in pouleverband te doen is de kans groter dat daadwerkelijk een zonnepark wordt gerealiseerd.

Samen kan de groep ondernemers makkelijker inspelen op de wens van de gemeente omdat ze door het hele gebied percelen hebben liggen.

Vergoeding

De grondeigenaar waar daadwerkelijk een zonnepark wordt gebouwd, krijgt een marktconforme vergoeding. De eigenaren van de overige gronden binnen de poule, waar geen panelenveld komt, zijn altijd verzekerd van een bijdrage voor hun deelname in de poule, in de vorm van een optievergoeding.

De werking van de zonneparkpoule is afgelopen periode bij de deelnemers toegelicht en positief ontvangen, zegt mede-initiatiefnemer Jan Reinier de Jong uit Odoorn. De komende tijd wordt geprobeerd de poule groter te maken door andere boeren erbij te betrekken.

Mogelijkheden

Naast de poule in Borger-Odoorn komt er ook een vergelijkbare opzet in gemeente Aa en Hunze. En ook in Stadskanaal wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer