Varken basis voor 125 liter snert per week
Voor slager Eric Konermann uit Gouda is vrijdag snertdag. In de wintermaanden maakt hij wekelijks minimaal 125 liter erwtensoep. Basis voor het recept dat het bedrijf al 50 jaar hanteert, is been, vlees en zwoerd.

'Erwtensoep is bij ons de meest verkochte soep', zegt Konermann. De bouillon van beenderen, hamlappen en een varkenskop trekt hij 's nachts. 'Dat geeft heel veel smaak aan de soep. Terwijl het zwoerd zorgt voor de voor snert zo kenmerkende binding.'
De volgende dag zeeft Konermann de bouillon waarna hij onder andere de spliterwten, prei en aardappelen toevoegt. Het vlees van de hamlappen wordt in stukjes gesneden en gaat terug in de soep, net als het vlees van de varkenskop. 'De wangetjes van een varken zijn een lekkernij. Ze zijn nog lekkerder dan de varkenshaas', vertelt Konermann met smaak.
Van A tot Z
Het mooie van een varken is dat die van A tot Z wordt verwerkt. 'Er blijft geen stukje onbenut; er wordt niets weggegooid', zegt Konermann. Alles wat niet wordt verkocht als vlees, wordt verwerkt in andere producten. Voorbeelden daarvan zijn er te over. Konermann noemt (behang)lijm, zeep, shampoo, mascara, batterijen en hondenvoer.
Dierlijke vetten en slachtafval dat niet verwerkt kan worden, haalt ophaaldienst Rendac uit Son op en belandt daar in de biovergisting om er biodiesel of bio-energie van te maken.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X380 (LH) #692279
Gebruikt, € 6.793
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X167 (ZOB) #692193
Gebruikt, € 5.247
-
Claas Disco FC310 frontschijvenmaaier
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere Zitmaaier / tuintrekker X167 (HG) #692711
Gebruikt, € 5.247
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Toezichthouder Stikstof
Recruitment Marketeers - NL
Weer
-
Zondag19° / 12°5 %
-
Maandag18° / 10°5 %
-
Dinsdag21° / 8°20 %