Subsidie voor jonge boeren in Utrecht

Voor jonge boeren en tuinders in de provincie Utrecht is 450.000 euro subsidie beschikbaar. De komende weken kunnen ze intekenen op de Jonge Landbouwers (JOLA) subsidieregeling.

Subsidie+voor+jonge+boeren+in+Utrecht
© Pixabay

De regeling wordt voor de derde keer opengesteld door de provincie Utrecht. Jonge landbouwers tot 41 jaar mogen éénmalig gebruik maken van deze regeling om duurzaam te investeren in hun bedrijf.

Ze kunnen kiezen uit een lijst met subsidiabele investeringen die bijdragen aan verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks-en diergezondheid, landschap/ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit. Op de lijst met investeringen staan onder meer machines voor niet-kerende grondbewerkingen, gps-technieken en zonnepanelen voor op daken van stallen en schuren.

Verlaging emissies

Anders dan bij eerdere openstellingen komen nu ook investeringen gericht op verlaging van ammoniak-, geur-, en fijnstofemissies en op een lager gebruik van brandstof en gewasbeschermingsmiddelen in aanmerking.

De subsidieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3). Utrecht financiert de helft van de beschikbare 450.000 euro, de Europese Unie de andere helft. Inschrijven kan tot en met 15 januari 2018.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer