Duitse+stal+met+26+melkrobots
Nieuws
© lely

Duitse stal met 26 melkrobots

Dat grote bedrijven ook met melkrobots kunnen melken, is sinds afgelopen voorjaar te zien in Duitsland. Op een bedrijf in Battin, melken maar liefst 26 Lely Astronaut melkrobots.

Dit bedrijf, 100 kilometer ten Zuiden van Berlijn, is daarmee het melkveebedrijf met de meeste Lely Astronaut melkrobots in Europa.

Eind vorige maand was de officiële opening, in maart 2017 maakten de eerste koeien kennis met hun nieuwe onderkomen. Inmiddels worden hier ruim 1.100 koeien gemolken.

Op naar de 30

De robots zijn geplaatst in twee rijen, een rij van 10 en een rij van 16 units. Later zullen er nog 4 robots bij worden geplaatst. De installatie en opstart is uitgevoerd en begeleid door de mensen van Lely Center Sachsen in Dresden.

Het melkveebedrijf is onderdeel van Seydaland Vereinigte Agrarbetriebe, een traditionele landbouwonderneming in het oosten van Saksen-Anhalt.

Zij vertegenwoordigen een moderne en milieubewuste landbouw. Uitgaande van op zichzelf staande systemen in alle landbouwgebieden, werken ze aan een hoge regionale toegevoegde waarde en het behoud van banen in plattelandsgebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer