LTO+start+inkoopcollectief+mobiele+waterzuivering
Nieuws
© Koen van Wijk

LTO start inkoopcollectief mobiele waterzuivering

LTO Glaskracht Nederland en LTO Ledenvoordeel starten een inkoopcollectief voor leden met als doel een ledenvoordeel te behalen op de mobiele zuivering. Samen, met meerdere glastuinders, willen de partijen het beste aanbod uit de markt halen.

Om per 1 januari aan de zuiveringsplicht te voldoen kan mobiele zuivering een optie zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid lozingswater, toekomststrategie en investeringsruimte.

Vooral voor teeltbedrijven met weinig lozingswater per week, een klein oppervlak of weinig investeringsruimte is mobiele zuivering een interessante oplossing, volgens LTO Glaskracht en Ledenvoordeel.

Bedrijfstypen

Als uitgangspunt geldt dat mobiele zuiveringsoplossing interessant kan zijn voor twee typen bedrijven.

Glastuinbouwbedrijf met gemiddeld 0,8 hectare glas die wekelijks minder dan twintig kubieke meter per hectare lozen, of glastuinbouwbedrijven met gemiddeld 3,5 hectare die wekelijks 20 tot 50 kubieke meter per hectare lozen.

Aanmelden

Om met meerdere glastuinders tegelijk het beste aanbod in de markt te selecteren, is het belangrijk dat veel leden zich melden. Hoe meer leden zich voor 1 december melden voor de collectieve inkoop, hoe beter de onderhandelingspositie in de markt.

Wie mee wil doen kan zich voor 1 december aanmelden op www.ltoledenvoordeel.nl/waterzuivering en krijg uiterlijk 20 december het collectieve aanbod toegestuurd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
Meer weer