Veiling+rijkspachtgrond+crasht+door+IT%2Dfout
Nieuws
© Bert Hartman

Veiling rijkspachtgrond crasht door IT-fout

De veiling van pachtgrond van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is gedeeltelijk mislukt. Door een fout van het IT-bedrijf dat de veiling begeleidde van 839 hectare pachtgrond van het RVB, zijn zeker zes van de 39 kavels alsnog niet bij de hoogste inschrijver terecht gekomen.

De 39 veilingkavels, met percelen in Flevoland en Noord-Holland, werden bij open inschrijving in liberale pacht uitgegeven. Iedereen kon zo bieden op de pachtcontracten van 3 tot 6 jaar waarbij deelnemers aan de inschrijving van elkaar niet wisten hoeveel zij boden.

E-mails

Afgelopen donderdag is echter een uur voor het sluiten van de inschrijving door het IT-bedrijf een aantal e-mails verspreid onder de bieders met daarin het hoogste bod per kavel. Daarmee veranderde de veiling 'onder couvert' in een open veiling. 'Dit had niet mogen gebeuren. Wij betreuren deze gang van zaken', zegt woordvoerder Frank Wassenaar van RVB.

RVB zoekt nog uit hoeveel kavels binnen de laatste 59 minuten van de veiling alsnog zijn overboden en zint op een oplossing. Hoe die oplossing er uit ziet wil Wassenaar nog niet zeggen.

Kamervragen

Tweede Kamerlid Jaco Geurts (CDA) heeft intussen al Kamervragen aangekondigd voor staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken. Die heeft onder andere het RVB in zijn portefeuille.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer