Rijksvastgoedbedrijf repareert pachtschuren Flevoland

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) start vanaf dit najaar met een inhaalslag in het achterstallig onderhoud aan de gebouwen die niet in eigendom zijn van Flevolandse pachters.

Rijksvastgoedbedrijf+repareert+pachtschuren+Flevoland
© Persbureau Noordoost

Het betreft schuren en woningen op 150 pachtbedrijven verspreid over de hele provincie. RVB deed de toezegging op aandringen van LTO Noord Flevoland. In het overleg kwamen ook de plannen voor zonneparken en de asbestsanering van boerendaken aan de orde.

Volgens LTO Flevoland-voorzitter Arnold Michielsen zit de verpachter op dezelfde lijn als LTO: eerst de daken volleggen, dan pas verder kijken. 'RVB moet kiezen tussen rendement en het bevorderen van de biodiversiteit.' Gekeken wordt nog of pachter en verpachter de kosten van asbestsanering kunnen delen.

LTO Noord Flevoland heeft tevens de vrije uitgifte van pachtgrond aangekaart. RVB houdt vast aan het principe van open inschrijving, stelt Michielsen vast. De werkgroep Pacht in Flevoland zou liever de herinvoering van het veiling-stelsel zien. 'Dat is eerlijker, al is het rendement misschien wat lager.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer