Maalderij Dossche Mills neemt Meneba over

Dossche Mills in Deinze heeft overeenstemming bereikt inzake de voorgenomen overname van Meneba Holding in Rotterdam. Dat heeft het Belgische bedrijf vandaag bekend gemaakt.

Maalderij+Dossche+Mills+neemt+Meneba+over
© Eigen Foto

Dossche Mills is een van de grootste maalderijen van Europa en behoort bij de belangrijkste producenten en leveranciers van bakkerijgrondstoffen. Ook Meneba is een graanverwerkend bedrijf.

Beide bedrijven hebben in hun afzonderlijke thuismarkt een sterke positie op het vlak van de productie en verkoop van bloem, bloemmixen en afgeleide producten voor diverse toepassingen zoals brood, banket, biscuit, voedingsindustrie en diervoeding.

Efficiënter

Door het samengaan zal de groep in de Benelux, Duitsland en Frankrijk nog efficiënter haar klanten kunnen bedienen en een breder productgamma kunnen aanbieden. Door het samengaan ontstaat eveneens een sterke positie op vlak van export van bloem buiten de EU.

De groep zal bijna 500 medewerkers tellen, ruim 1,2 miljoen ton tarwe vermalen en een omzet van afgerond 350 miljoen euro genereren.

De overname is nog onderhevig aan de goedkeuring van de Ondernemingsraad van Meneba en de Nederlandse Mededingingsautoriteit de Autoriteit voor Consument en Markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer