Pirelli+trekkerband+voor+lelie%2D+en+kerstbomenkweker
Nieuws
© Eigen Foto

Pirelli trekkerband voor lelie- en kerstbomenkweker

Landbouwbedrijf Fernhout in Smilde koos als klant van Profile Tyrecenter Heuver direct na de introductie voor de nieuwe Pirelli PHP trekkerband.

Het bedrijf zet de band dagelijks onder wisselende omstandigheden in. Fernhout teelt namelijk lelies, bieten, consumptieaardappelen, graan en 25 hectare Nordmann kerstbomen.

De aard van het bedrijf en de afstanden die afgelegd moeten worden, stellen extra eisen aan de trekkerbanden. Fernhout rijdt op de PHP 85 in de maten 420/85R30 en 520/85R42.

Ervaringen

Fernhout heeft goede ervaringen met de banden. De PHP 85 beschadigd de grond weinig en heeft tegelijk veel grip. Op de weg is de band comfortabel en slijtvast. Pirelli testte de PHP zelf uitgebreid en die resultaten worden in de dagelijkse Nederlandse praktijk bewezen.

Gerrit Jonker, manager landbouwbanden Profile Tyrecenter Heuver: 'Fernhout was één van de eersten die dit jaar kozen voor de Pirelli PHP trekkerband. Hun ervaringen zijn ook voor ons een goede graadmeter om te zien wat de extra kwaliteiten van de band in de praktijk zijn.'

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer