Natuurnetwerk Krimpenerwaard krijgt miljoenen steun

Provincie Zuid-Holland doet een extra investering van 24,4 miljoen euro voor de realisatie van het Natuurnetwerk Krimpenerwaard.

Natuurnetwerk+Krimpenerwaard+krijgt+miljoenen+steun
© Schieland en Krimpenerwaard

Met het geld kan de aangepaste strategie van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard uitgevoerd worden.

Gedeputeerde Han Weber noemt het een stevig bedrag. 'Maar met de nieuwe strategie geven we helderheid aan de agrariërs en zorgen we voor een belangrijke versnelling van de uitvoering en daarmee van onze natuur- en weidevogeldoelen.'

Zelfrealisatie

Betrokken agrariërs die via zelfrealisatie bij willen dragen aan de natuur-, water- en bodemdaling doelstellingen krijgen op grond van de Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls natuur en landschap (SKNL) investeringsruimte.

Dit maakt het voor hen makkelijker om hun bedrijf te kunnen omvormen naar een natuur inclusief bedrijf. Dit vormt een belangrijke bijdrage aan duurzame landbouw en past in de Strategische Visie voor de Krimpenerwaard.

Natuur-inclusief

Met de betrokkenen die niet kiezen voor zelfrealisatie kunnen middels deze investering afspraken gemaakt worden om uitgekocht te worden tegen een volledige schadeloosstelling. Deze aangekochte gronden komen vervolgens ook weer beschikbaar voor een natuur-inclusief bedrijf.

De provincie stelt wel enige voorwaarden. Zo moet de gemeente Krimpenerwaard een bestemmingsplan voorbereiden en vaststellen dat de realisatie van natuur- en waterdoelen planologisch mogelijk maakt en het Hoogheemraadschap moet een besluit nemen dat realisatie van het natuurnetwerk waterstaatkundig mogelijk maakt. Volgens de nieuwe planning van de stuurgroep is het netwerk in 2021 klaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer