Experiment cranberryteelt bij Gouderak

In Polder Middelblok bij Gouderak start een experiment om natuurontwikkeling te combineren met de teelt van cranberry's.

Experiment+cranberryteelt+bij+Gouderak
© Provincie Zuid-Holland

Het initiatief maakt deel uit van het programma Veenweiden Krimpenerwaard, dat als doel heeft om het waardevolle agrarische cultuurlandschap te versterken. Hierin werken provincie Zuid-Holland, de gemeente Krimpenerwaard, Hoogheemraadschap Schieland, natuur- en recreatieorganisaties en de agrarische sector nauw samen.

Graslandennatuur

Het project heeft als doel om het waardevolle agrarische cultuurlandschap te versterken. De lage cranberryplanten passen goed bij de graslandennatuur in de Krimpenerwaard, en de bessen leveren inkomsten voor de ondernemer op.

Initiatiefnemer van het experiment is Bart Crouwers, die inspiratie opdeed bij het Veenweiden Innovatie Centrum en bij cranberrytelers in Letland. Opzet is een bedrijfsmatige teelt onder natuurlijke, biologische omstandigheden, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of bemesting.

Afgraven

In Polder Middelblok wordt de ontwikkeling van natuur samen met grondeigenaren en andere initiatiefnemers opgepakt. Om de natuurontwikkeling en cranberryteelt mogelijk te maken, wordt de bovenste laag grond afgegraven om te zorgen voor de juiste voedingsbodem voor de planten.

De inrichting van het gehele terrein is naar verwachting begin volgend jaar gereed.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer