Hond+doodt+negen+schapen+in+Aalburg
Nieuws
© pixabay

Hond doodt negen schapen in Aalburg

Een hond heeft in Aalburg (NB) negen schapen gedood. Zeven andere schapen in het koppel liepen ernstige verwondingen op.

Schapenhouder Rien van Loon werd gisterochtend door de politie gebeld omdat de hond tussen zijn schapen op de Maasdijk liep. Op dat moment had het dier al zes schapen doodgebeten. Twee schapen stierven erna aan verwondingen en een dierenarts heeft een schaap moeten laten inslapen.

De eigenaar van de hond zou hebben toegezegd alle schade te vergoeden. Voor Van Loon gaat dat niet ver genoeg. Hij wil dat de hond wordt afgemaakt. 'Maar dat mag niet', zegt hij. Hij wil dat de schapensector gaat optreden tegen hondenschade. Van Loon heeft daarvoor inmiddels contact opgenomen met LTO Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer