VW+Orchids+stapt+in+phalaenopsismarkt
Nieuws
© VW Orchids

VW Orchids stapt in phalaenopsismarkt

VW Orchids stapt in de de phalaenopsismarkt. In het 3,5 hectare grote bedrijf van Kees van Wijk in Nieuwaal is vorige week de eerste phalaenopsis van de lopende band gerold.

Aan deze stap is een omschakelperiode van veertien maanden vooraf gegaan. Het bedrijf is overgestapt van de teelt van rozen naar phalaenopsis. VW Orchids concentreert zich op rassen binnen het witte, grootbloemige aanbod van phalaenopsis. Hieruit wordt geselecteerd op bloeiduur, taklengte en aantal bloemen per plant.

Door een gelimiteerd assortiment zijn alle variëteiten jaarrond op ras verkrijgbaar. De hoofdrassen van VW Orchids zijn Leeds, Ikaria, York en Pure Silk. Ze worden geleverd in potmaat 12 centimeter. Marketingadviesbureau Pull Position heeft het bedrijf begeleid bij de overstap. VW Orchids presenteert zich op de Royal FloraHolland Autumn Fair van 13 en 14 september.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 8°
  10 %
Meer weer