LTO zet klok gelijk met Inspectie SZW

LTO en de Inspectie SZW gaan beter samenwerken. De bedoeling is dat eventuele problemen op het gebied van 'eerlijk' werk meer dan voorheen gezamenlijk worden aangepakt.

LTO+zet+klok+gelijk+met+Inspectie+SZW
© Persbureau Noordoost Alex J. de Haan

Dat is afgesproken in een overleg van LTO Nederland, LTO Glaskracht en de Inspectie SZW. Aanleiding was het recente rapport 'Staat van eerlijk werk' waarin de Inspectie SZW volgens LTO niet altijd even gelukkige formuleringen gebruikt.

Marc Kuipers, inspecteur-generaal van de Inspectie SZW, maakte duidelijk dat het om een rapportage van vaststaande feiten gaat. De LTO-organisaties tekenden daar bij aan dat het nauw luistert op welke wijze de sector in het nieuws wordt gebracht.

Beeldvorming

'Wij juichen het toe dat misstanden worden aangepakt. We moeten echter voorkomen dat de resultaten van risicogericht inspecteren de beeldvorming over de hele sector beïnvloeden', aldus LTO-bestuurder Wim van den Boomen.

De conclusie luidt dat meer samen opgetrokken moet worden. Afspraken zijn gemaakt over het op elkaar afstemmen van communicatie, over informatie-uitwisseling en over het opstellen van een verklaring rond gezond, eerlijk en veilig werk.

World Day for Decent Work

Zo'n verklaring kan eventueel gekoppeld worden aan de jaarlijkse World Day for Decent Work die dit jaar op 7 oktober valt. De verklaring past ook goed in het LTO Glaskracht beleidsprogramma Verantwoorde Glastuinbouw.

In september vindt een vervolgoverleg plaats om tot invulling van concrete werkafspraken te komen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
 • Zondag
  11° / 2°
  30 %
 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
Meer weer