Integrale aanpak verkeer Bunnik en Houten

Provincie Utrecht en de gemeenten Bunnik en Houten hebben deze week de integrale aanpak ontvouwd voor de aanpak van sluipverkeer in het buitengebied.

Integrale+aanpak+verkeer+Bunnik+en+Houten
© Eigen foto

De plannen maken deel uit van een eerdere afspraak om de leefbaarheid van het landelijk gebied te verbeteren. Met name automobilisten die files op de A12 willen vermijden zorgen voor veel overlast in de dorpskernen en de omgeving.

Overwegend positief

Voorzitter Jeroen van Wijk van de lokale LTO Noord-afdeling is overwegend positief over de aandacht die er in de plannen is voor de agrarische belangen. Eerdere ideeën een lokale weg of zelfs wegen af te sluiten voor verkeer, lijken van tafel.

'Er is nu gekozen voor een gedeeltelijke afsluiting tijdens de spitsuren, met uitzondering van de hulpdiensten en het landbouwverkeer. Dat is voor de sector essentieel voor een goede bedrijfsvoering,' zegt Van Wijk. 'Overigens blijft de bereikbaarheid van de ondernemers voor ons een aandachtspunt.'

Obstakels

Daarmee lijkt ook de dreiging van de aanleg van drempels en andere obstakels van de baan, stelt de afdelingsvoorzitter. 'Het is ons gelukt om duidelijk te maken dat die auto-onvriendelijke maatregelen een nog veel negatiever effect hebben voor grotere landbouwvoertuigen.'

De komende maanden wordt verder gewerkt aan de plannen, waarin ook de aanleg van een nieuwe fietspad wordt meegenomen, als ook de bouw van minimaal duizend nieuwe woningen bij Odijk en bijbehorende infrastructuur. 'Volgens de huidige planning zou de concrete uitvoering dan in 2020 zijn beslag moeten krijgen', aldus Van Wijk.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer