Rabobank+voorziet+weinig+averij+door+fipronil%2Daffaire
Nieuws
© Rabobank Nederland

Rabobank voorziet weinig averij door fipronil-affaire

De Rabobank voorziet geen problemen door de fipronil-affaire. Wel voor de bedrijven die daarbij betrokken zijn. Dit zei Wiebe Draijer, CEO Rabobank, donderdagochtend tijdens een persconferentie over de halfjaarcijfers over 2017 van de bank.

Ongeveer 80 procent van duizend leghenbedrijven zijn gefinancierd door de Rabobank. Volgens Draijer worden de getroffen bedrijven geholpen door hun geldverstrekker door liquiditeitssteun te geven.

'Het grootste probleem is de onzekerheid bij de ondernemers', aldus Draijer. 'Wanneer kunnen we aan de slag? Wat wordt er gevraagd om het bedrijf te ruimen of om de dieren te ruien? Die onzekerheid moet zo snel mogelijk worden opgelost.'

Een tweede aspect is het vertrouwen in het Nederlands ei. 'Daar heeft de hele sector last van. Direct voor onze leningen is het geen groot probleem, maar het is wel iets dat we met onze klanten meemaken. Dus bieden we oplossingen om de liquiditeitsproblemen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  13° / 8°
  80 %
 • Zaterdag
  14° / 8°
  70 %
 • Zondag
  16° / 9°
  70 %
Meer weer