Stivas overtreft nu al ruildoel eind 2017

Met de onlangs afgeronde kavelruilen 'Iedereen Koopman' en 'Oude Wal' heeft Stichting ter Verbetering van de Agrarische Structuur (Stivas) de projectdoelstelling voor 2017 halverwege het jaar al overtroffen.

Stivas+overtreft+nu+al+ruildoel+eind+2017
© Bert Hartman

Bij beide ruilen waren zijn gezamenlijk tien deelnemers betrokken en is in totaal 68 hectare grond van eigenaar gewisseld. Daarmee komt de totale oppervlakte ruilgrond voor dit jaar uit op ruim 350 hectare.

Stivas heeft in 2016 van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een POP3 een toezegging van 3,3 miljoen euro ontvangen voor de verbetering van de verkavelingsstructuur van landbouwbedrijven in Noord-Holland. De bijdrage bestaat voor de helft uit een EU-subsidie, de andere helft wordt door de provincie Noord-Holland ingebracht.

Kavelruil Werkt!

Onder de titel 'Kavelruil Werkt!' heeft de stichting zich als doel gesteld om binnen vijf jaar in totaal 1650 hectare te ruilen, oftewel 330 hectare per jaar. 'Voor de tweede helft van 2017 zijn de vooruitzichten ook positief te noemen zodat we eind 2017 hoogstwaarschijnlijk nog veel verder voor lopen op schema', stelt Stivas-directeur Erwin van den Berg.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer