Michelin+Roadbib+voor+trekkers+vanaf+200+pk
Nieuws
© Michelin

Michelin Roadbib voor trekkers vanaf 200 pk

Michelin presenteert de Michelin Roadbib. Deze nieuwe landbouwband is samen met loonwerkers ontworpen en is bedoeld voor een nieuw marktsegment: trekkers vanaf 200 pk die speciaal zijn ontwikkeld voor intensief gebruik op de weg.

Het machinepark van loonwerkers rijdt meer dan 50 procent van de tijd over de weg. Dat correspondeert met 80 procent van de afstand die ze afleggen. Vaak hebben deze uiterst krachtige trekkers ook zware aanhangers.

Het was een uitdaging voor de ingenieurs van Michelin om een oplossing te bedenken die veel tractie en een lange levensduur biedt op een harde en agressieve ondergrond en tegelijkertijd goed functioneert op een losse ondergrond in het veld.

Maximale tractie

Michelin heeft een landbouwband gemaakt met een heel ander loopvlak dan gebruikelijk. Deze heeft 52 profielblokken voor maximale tractie, alsmede een centraal deel in de vorm van een ruggengraat. Daardoor is 40 procent van het rubber direct in contact met de grond, dus 60 procent meer dan bij een traditionele landbouwband.

Bovendien biedt de Michelin Roadbib een hoge mate van comfort en een tot 25 procent langere levensduur. Onder omstandigheden waarin een traditionele landbouwband vierduizend uur meegaat, aldus de fabrikant, houdt de Michelin Roadbib het vijfduizend uur vol. Deze nieuwe band blijft zijn hele leven lang goed presteren. Daarmee kunnen loonwerkers hun kosten verminderen.

2018

De Michelin Roadbib komt in het eerste kwartaal van 2018 beschikbaar in de afmeting 600/70R30 (voorband) en 710/70R42 (achterband).

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer