Sulky+met+hulp+van+Jacto+naar+Brazili%C3%AB
Achtergrond
© Eigen Foto

Sulky met hulp van Jacto naar Brazilië

Sulky-Burel krijgt via Jacto voet aan de grond in Brazilië. Dit gebeurt door een strategische samenwerking van het Franse Sulky en Braziliaanse Jacto voor overdracht van technologie bij machines voor verspreiding van vaste meststoffen en landbouwkalk.

Invoeren van machines in Brazilië is voor Sulky lastig, want de invoerbelasting maakt aankoop van producten uit het buitenland in Brazilië extreem duur. Daardoor wordt het grootste deel van in Brazilië verkochte landbouwmachines lokaal geproduceerd.

De samenwerking biedt mogelijkheden. Jacto is in Brazilië marktleider als het gaat om machines voor gewasbescherming en oogsten van koffie. Met Sulky komen er machines voor precisiebemesting bij. Met de strategische samenwerking krijgt Jacto de beschikking over de expertise van Sulky en dat kan nuttige innovaties opleveren.

Sulky en Jacto elkaar hebben gevonden, is goed te verklaren. Het zijn beide familiebedrijven die dezelfde filosofie en wederzijdse waarden cultiveren: luisteren naar de klant, het gevoel van dienstverlening, respect voor mensen en milieu en een geest van innovatie.

Sulky ziet kansen in Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land is in de wereld leidend voor de productie van koffie, suikerriet, sinaasappelen en bonen. Brazilië is de tweede producent van soja in de wereld en de derde producent van mais.

Productieverbetering

De landbouwproductie in Brazilië groeit en moet binnen vijftien jaar verdubbelen. Dit gebeurt via productiviteitsverbetering, bijvoorbeeld door het gebruik van meststoffen en efficiëntere landbouwmachines. Juist op dit terrein hebben Jacto en Sulky besloten hun krachten te bundelen.

De landbouwproductie in Brazilië kan de komende jaren ook flink groeien want ongeveer 30 procent van de al wel gecultiveerde grond, is niet in gebruik. Brazilië lijkt daardoor een land te zijn dat de komende decennia aan het wereldwijd groeiende consumptie kan voldoen.

Ook aan Braziliaanse landbouw gaat het belang van precisielandbouw niet ongemerkt voorbij. De zoektocht naar verbetering in de productiviteit leidt er toe dat Braziliaanse boeren vaker machines kopen met meer technologie. De Braziliaanse markt heeft behoefte aan nieuwe technieken bij het verspreiden van meststoffen.

Het Braziliaanse ministerie van landbouw helpt boeren ook bij het uitvoeren van precisielandbouw, zoals mestverdeling op basis van grondanalyse.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer