Onderzoek naar bijenacties in Overijssel

Bijenbeweging Overijssel onderzoekt welke acties er al ondernomen worden om het landschap voor bijen aantrekkelijker te maken. Boeren en tuinders zijn als belangrijke landschapsbeheerders een voorname doelgroep voor het onderzoek.

Onderzoek+naar+bijenacties+in+Overijssel
© Vidiphoto

Bijenbeweging Overijssel is een initiatief van Provincie Overijssel. In de beweging participeren Natuur en Milieu Overijssel, Landschap Overijssel, Provincie Overijssel, LTO Noord, EIS (Kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden) en imkersverenigingen NBV, ABTB en ANI.

Om een goed beeld te krijgen wat de verschillende partijen al doen in Overijssel is een online enquête opgesteld en verstuurd naar de leden van de organisaties.

Voedselvoorziening

Bijenbeweging Overijssel is in 2016 in het leven geroepen omdat het niet goed gaat met de bijen in Nederland. Dat geldt ook Overijssel. 'Bijen zijn van belang in onze voedselvoorziening en als boer dragen wij ook zorg voor een groot deel van het bijenlandschap. Wij willen daarom ook samen met u bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving van bijen', stelt LTO Noord in een schrijven aan de verschillende afdelingen in Overijssel.

Door samen te werken hopen de deelnemende organisaties een 'breed bijenlandschap' te kunnen creëren. 'Daarmee zorgen we ervoor dat de leefomstandigheden voor bijen verbetert, in de stad, op het platteland en in natuurgebieden. Niemand kan in zijn eentje zorgen voor een goed, aansluitend bijenlandschap. Samenwerking tussen bewoners(organisaties), natuur(organisaties), bedrijven/agrariërs en overheid is dus noodzakelijk.'

Bloemenlinten

Onder initiatieven voor goed bijenbeheer vallen bijvoorbeeld scholen en buurtbewoners die bloemenlinten aanleggen, bedrijven die hun bedrijfstuin bijvriendelijk maken en boeren die hun perceelranden inzaaien bloemenmengsels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer