HAS-studenten zoeken oplossing voor witrot in uien

Een groep tweedejaars studenten van HAS-Hogeschool in Den Bosch test chemische en biologische middelen voor de bestrijding van witrot op uienpercelen.

HAS%2Dstudenten+zoeken+oplossing+voor+witrot+in+uien
© HAS-Den Bosch

Net als vorig jaar hebben de HAS-studenten ook afgelopen winter een proef uitgevoerd op zwaar besmette grond met twee chemische middelen en drie biologische producten. De middelen zijn op verschillende momenten toegediend zowel in de nieuwe schoolkas van HAS-Den Bosch als buiten in de schooltuin.

In een verslag over de opzet van de witrot-proef schrijft HAS-Den Bosch dat er duidelijk verschillen tussen de objecten. Na de laatste analyses wordt een definitief oordeel over de afzonderlijke behandelingen statistisch doorgerekend. Tijdens de komende opendag van proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat op 21 juni wordt het onderzoek toegelicht in een stand van HAS-Den Bosch.

Grondgebonden ziekte

Witrot is een grondgebonden schimmelziekte die in de uienteelt in veel teeltgebieden voor toenemende problemen zorgt. Een bestrijding tegen de aantasting is op dit moment nog niet mogelijk, omdat geen middelen beschikbaar zijn. Na een aantasting kan de schimmel tot meer dan twintig jaar op een perceel achterblijven, ook zonder de teelt van waardplanten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer