Melkveehouders schrikken van stroomverbruik

Melkveehouders Jan en Lisanne Oskam uit Leusden doen mee aan project Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht.

'Ik was geschrokken van het stroomverbruik sinds we een nieuwe stal hebben, nu vijfenhalf jaar geleden', laat Oskam weten. 'Meedoen aan dit project bood een mooie mogelijkheid om met adviseurs naar het energieverbruik en het terugbrengen hiervan te gaan kijken.'

Oskam dichtte bijvoorbeeld al een aantal lekken in de compressor. 'Die levert lucht voor de aandrijving van de melkrobot en voor de krachtvoerboxen. Het stroomverbruik is nu met ruim eenderde afgenomen. Dat betekent op jaarbasis een besparing van 300 euro, puur bereikt door het dichten van lekken.'

Geïnteresseerde melkveehouders zijn woensdag 7 juni van 12.30 tot 17 uur welkom op het bedrijf. Die middag kunnen ze kennis en inspiratie opdoen over energiebesparing en -opwekking centraal staat. Ook is er een energiemarkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 12°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 11°
  50 %
 • Woensdag
  18° / 8°
  30 %
Meer weer