Supermarkt koopt aardappelen rechtstreeks bij teler

Negen Belgische telers hebben dit voorjaar 120 hectare aardappelen gepoot voor supermarktketen Colruyt. De totale bruto oogst van 5000 ton wordt in de winkels van Colruyt verkocht.

Supermarkt+koopt+aardappelen+rechtstreeks+bij+teler
© Eigen Foto

Het betreft een proefproject waarbij de aardappelen vanaf september van dit jaar in 78 Colruyt-winkels aan de klant worden aangeboden onder twee referenties van de huismerken van Colruyt.

In dit partnership met telers streeft de Belgische supermarkt voor zijn klanten naar het aanbieden van een nog stabielere kwaliteit van aardappelen en het verminderen van de import ervan. Voor zijn telers streeft Colruyt naar een correcte prijs.

Ingeslagen weg

Met dit initiatief gaat Colruyt verder op de ingeslagen weg van rechtstreekse inkoop bij Belgische telers. Eerder werd de productie van twee exclusieve appelvariëteiten door Belgische fruittelers aangekondigd.

In maart en april zijn de vroege aardappelen voor het proefproject aangeplant door vier telers in zand/zandleemgrond in West-Vlaanderen (50 hectare). De latere aardappelen kwamen voor rekening van vijf telers in zandleem/leemgrond in Wallonië (70 hectare).

Evaluatie

Het proefproject wordt in het voorjaar van 2018 geëvalueerd. Een hele reeks parameters wordt dan beoordeeld, van de samenwerking tussen telers en Colruyt tot en met de feedback van de klant over de kwaliteit en smaak van de aardappelen.

Na positieve evaluatie kan het project worden uitgebreid naar de andere aardappelreferenties uit de versmarkt en de andere winkelformules van Colruyt Group.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer