Nieuw Europees actieplan voor natuurbescherming

Om de natuur in Europa beter te beschermen heeft de Europese Commissie een nieuw actieplan vastgesteld. Het plan bestaat uit vijftien actiepunten die uiterlijk in 2019 hun beslag moeten krijgen. Ook gaat het budget voor natuurbescherming met 10 procent omhoog.

Nieuw+Europees+actieplan+voor+natuurbescherming
© Mike Schellart

De actiepunten moeten er eveneens voor zorgen dat de Europese Vogel- en Habitatrichtlijn sneller en beter wordt uitgevoerd. Deze richtlijnen vormen de basis voor de Natura 2000-gebieden.

De Europese Commissie wil lidstaten bijstaan bij de in- en uitvoering van regelgeving. Daarbij wordt aandacht gegeven aan richtlijnen voor vergunningprocedures en soortenbescherming.

Budget

Ook gaat de Europese Commissie ervoor zorgen dat data publiek toegankelijk worden. Verder gaat het budget voor de Life-programma's, die gericht zijn op natuurbescherming en -behoud, met 10 procent omhoog.

Daarnaast wil de commissie investeringen uit de private sector in natuurprojecten aantrekkelijker maken via de Natural Capital Financing Facility. Dit is een samenwerking van de Europese Commissie en de Europese Investeringsbank.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer