Rendement zuiveringsinstallatie extra beoordeeld

De Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG) gaat zuiveringsinstallaties voor de glastuinbouw aanvullend beoordelen op tenminste 99,5 procent zuiveringsrendement voor de stof imidacloprid.

De BZG en het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) hebben hierover afspraken gemaakt. De 99,5 procent-zuiveringseis legde het Ctgb per 15 maart op aan bedrijven die gewasbeschermingsmiddelen met imidacloprid gebruiken in kassen.

Telers moeten voor het gebruik van imidacloprid-middelen aan meerdere voorwaarden voldoen; het gebruik van een geschikte zuiveringsinstallatie is daar één van. Daarnaast moet het gebruik en onderhoud van de installatie binnen het bedrijf gecertificeerd zijn.

Eén installatie

Voor de 99,5procent-zuiveringseis zocht het Ctgb aansluiting bij het Hoofdlijnenakkoord waterzuivering in de glastuinbouw. Telers kunnen met één installatie voldoen aan de zuiveringseisen volgens het hoofdlijnenakkoord (95 procent zuivering) én ook aan de extra zuiveringseis van 99,5 procent voor imidacloprid.

De BZG is een technische beoordelingscommissie van deskundigen uit de overheid en het bedrijfsleven. De BZG beoordeelt of zuiveringsinstallaties voldoen aan de eisen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer