AB Vakwerk-leden ontvangen een bonus

Leden van AB Vakwerk krijgen een bonus van bijna 500 euro voor de inhuur van flexibele arbeid. Dat maakte de uitzendorganisatie dinsdag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2016.

AB+Vakwerk%2Dleden+ontvangen+een+bonus
© Persbureau Noordoost

Het gaat om ruim vierduizend leden, voornamelijk boeren in Friesland en Noord-Holland. Voor het eerst in haar bestaan laat AB Vakwerk leden meedelen in het resultaat. Aanleiding hiervoor is de recordomzet van 112 miljoen euro. Een stijging van 10 procent in vergelijking met 2015. De groei is hoger dan het gemiddeld (9 procent) De uitzendcoöperatie noteerde 30 procent meer winst, in totaal 4,4 miljoen euro.

'Wij groeien flink en zijn financieel gezond. De Ledenraad heeft daarom op voorstel van het bestuur het besluit genomen om circa tweederde van de winst terug te laten vloeien naar de ruim 4000 aangesloten leden', laat het bedrijf weten.

Tegoedbon

Met de tegoedbonnen wil de organisatie meer leden prikkelen om een bedrijfsverzorger van AB Vakwerk in te huren, zegt financieel-directeur Aebe Aalbers van AB Vakwerk. 'We zochten een systematiek waar een stimulans vanuit gaat zodat meer leden zaken met ons gaan doen. Dat percentage ligt nu op zo'n 40 procent. Dat aandeel actieve leden kan groter', vindt hij. de overige 60 procent is vooral lid om in geval van 'ziek of piek' een beroep op de uitzendorganisatie te doen, stelt de financieel-directeur.

Volgens Aalbers weten nog veel leden onvoldoende wat de de dienstverlening van AB Vakwerk inhoudt. 'Ze denken nog traditioneel dat we de boerenhulp zijn. Dat zijn wij al lang niet meer. Wij zijn een moderne en brede uitzendorganisatie, we voeren onder andere diensten als payrolling uit.'

AB Vakwerk opende afgelopen jaar nieuwe vestigingen in Sneek, Emmeloord en Leek. Daarmee komt het totaal nu op elf regiokantoren, verspreid over de provincies Friesland, Noord-Holland, Flevoland en Groningen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer