Voorzichtige+start+inzaai+suikerbieten
Nieuws
© Niels van der Boom

Voorzichtige start inzaai suikerbieten

Landelijk is afgelopen week bijna 2 procent van het bietenareaal in Nederland ingezaaid.

Het grootste areaal is ingezaaid in het noordelijk kleigebied, meldt de agrarische dienst van Suiker Unie. Daarna volgt West-Brabant met ruim 3 procent.

De regen van afgelopen weekend heeft de inzaaiactiviteiten voor suikerbieten voorlopig weer stilgelegd. De weersverwachting kondigt voor de komende periode droge omstandigheden aan. Suiker Unie gaat ervan uit dat loonwerkers en zelf-zaaiende bietentelers aan het eind van de week de inzaai weer kunnen hervatten.

Lichte gronden

Op lichte gronden zijn tot dusver nauwelijks suikerbieten ingezaaid. Veel lichtere percelen moeten nog bemest worden en zijn nog niet klaar voor een zaaibedbereiding, aldus de agrarische dienst van Suiker Unie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer