Deltaplan agrarisch Waterbeheer in Zuid-Holland

Er staan drie Deltaplan Agrarisch Waterbeheer-projecten in de steigers in Zuid-Holland. Het gaat om DAW's Krimpenerwaard, Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Westelijk Rijnland met Gouwe Wiericke.

Deltaplan+agrarisch+Waterbeheer+in+Zuid%2DHolland
© Koen van Wijk

Projecten LTO Noord heeft voor de DAW's subsidie aangevraagd bij provincie Zuid-Holland namens de lokale uitvoerende partijen LTO Noord, de agrarische collectieven, de waterschappen en PPP Agro Advies.

De DAW-projecten zijn gericht op het terugdringen van uit- en afspoeling van stikstof en fosfaat uit de melkveehouderij en op het ecologisch functioneren van sloten. In augustus wordt de beschikking van de subsidie verwacht.

Kennisoverdracht

De aangevraagde subsidie is bestemd voor projecten voor kennisoverdracht en bewustwording bij agrariërs over het belang van waterbeheer.

Dit betreft het optimaliseren van kringlooplandbouw, het toepassen van onderwaterdrainage en het aanpakken van erfemissie. Voor de Krimpenerwaard horen daar nog natuurvriendelijk baggeren en slootschonen bij.

Studiegroepen

De kennisoverdracht moet plaatsvinden via studiegroepen, demonstratiebijeenkomsten, erfscans en sloot- en baggerplannen. Naar verwachting bereiken de projecten enkele honderden melkveehouders. Voor kennisoverdracht is per gebied tussen de 250.000 en 375.000 euro nodig. 80 procent wordt bijgedragen door de EU en de waterschappen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer