Jansen en Douma maken plaats bij POV

Ingrid Jansen en Eric Douma treden per direct terug als voorzitter respectievelijk vicevoorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Volgende week vergadert de NVV over de onstane situatie.

Jansen+en+Douma+maken+plaats+bij+POV
© Ruud Ploeg

Zij maken volgens een persbericht ruimte voor het overgangsbestuur dat op 20 maart wordt benoemd door de algemene ledenvergadering van de POV.

Jansen en Douma spanden zich de afgelopen jaren in om van de varkenssector een krachtig collectief te maken. Zij zijn tevreden over de stappen die tot nu zijn gezet om dit mogelijk te maken.

Nieuwe fase

De POV komt in een volgende fase terecht. 'Wij zijn tot de conclusie gekomen dat daarvoor ander leiderschap nodig is', zeggen Jansen en Douma. Zij blijven vooralsnog voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders respectievelijk LTO-Varkenshouderij.

Jansen en Douma benadrukken dat zij het traject om te komen tot één krachtige organisatie blijven steunen.

Nieuwe situatie

Vrijdagmiddag waren zowel Douma als Jansen niet bereikbaar voor commentaar. De woordvoerder van POV laat desgevraagd weten dat de overige bestuursleden van POV die middag overleg voeren over deze nieuwe situatie. Zodra dat overleg is afgelopen, wordt meer duidelijk.

De woordvoerder kon niet zeggen of dit overleg gepland was, of juist een spoedberaad.

Een woordvoerder van NVV laat weten dat het NVV-bestuur de opstap niet zag aankomen. Volgende week overlegt het NVV-bestuur, tijdens een reguliere vergadering, over de ontstane situatie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer