Vion schroeft productie BLK-vlees op

Vion gaat de productie van vlees met één ster van het Betere Leven kenmerk (BLK) van de Dierenbescherming opvoeren. De vraag naar BLK-vlees groeit. Door de productie uit te breiden verwacht Vion in 2015/2016 aan de vraag van afnemers te kunnen voldoen.

Vion+schroeft+productie+BLK%2Dvlees+op
© Vion

'Vion en haar afnemers constateren een snel toenemende belangstelling. Vion juicht deze tendens, die naadloos aansluit op zijn Good Farming Star-concept, van harte toe', reageert de afdeling communicatie van Vion.

Markt in balans

Op dit moment worden enige tienduizenden BLK-varkens per week geslacht. Op jaarbasis zou het gaan om ruim een miljoen dieren. Hoeveel er wordt opgeschaald kan Vion nog niet aangeven. 'Belangrijk is dat het aanbod in overeenstemming is met de vraag vanuit de markt.'

Eerder deze week maakten Johma, Qizini, NH Hotels, Bakker Bart en Subway bekend in 2015 te willen overstappen op vlees dat één ster van de Dierenbescherming krijgt. Burger King, vleeswarenfabrikant Stegeman en snacksmaker Mora gingen hen daarin al voor.

Aanjager

Aanjager achter het gebruik van varkensvlees met één ster van het Beter Leven-kenmerk is Wakker Dier. Die richt zijn pijlen nu op Dr. Oetker en Kips. Die laatste zegt wel te willen overstappen, maar zegt ook dat er niet genoeg varkens zijn met het keurmerk. De vleesbranche spreekt dat tegen.

Vlees met één ster is duurder dan gangbaar geproduceerd vlees. Hoeveel hangt af van het assortiment dat door de klant gevoerd wordt. 'Hoe breder het assortiment, des te hoger de efficiency (optimale vierkantsverwaarding) en lager de meerprijs per kilo', licht de afdeling communicatie toe.

Kenmerken Beter Leven

Bij varkensvlees met één ster volgens het Beter Leven-kenmerk hebben de varkens meer ruimte, is er afleiding tegen verveling en worden biggen niet gecastreerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
 • Woensdag
  21° / 6°
  20 %
Meer weer