Mueller kiest voor bedrijvenpark Laarberg in Groenlo

Mueller, fabrikant van melkkoeltanks, kiest bedrijvenpark Laarberg in Groenlo in de Achterhoek als locatie voor een nieuw hoofdkantoor en productiebedrijf.

Mueller+kiest+voor+bedrijvenpark+Laarberg+in+Groenlo
© Eigen Foto

Op een perceel van circa 5 hectare worden de activiteiten van de huidige vestigingen in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde samengebracht. Het bedrijf telt 275 medewerkers en is onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Paul Mueller Company.

Mueller bouwt naast melkkoeltanks ook tanks voor brouwerijen, de proces-, chemische- en voedingsmiddelenindustrie. Voor het koelen, opwarmen en bewaren van vloeistoffen levert Mueller innovatieve, energiezuinige systemen. Mueller exporteert naar ruim 55 landen.

Hoofdrol

Het bedrijf past goed bij het bedrijvenpark Laarbert, waar de maakindustrie en agro food een hoofdrol spelen. Voor Mueller is daarnaast de beschikbaarheid van technisch personeel van belang en is het een goede locatie om de markt te bedienen.

Gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland is enthousiast over de vestiging van Mueller op Laarberg: 'We behouden banen in de Achterhoek én er komen 120 nieuwe bij.'

Vakmensen

Een opleidingscentrum maakt onderdeel uit van de nieuwbouw. 'Hier leidt Mueller een nieuwe generatie vakmensen op waarvan de bedrijven in de regio kunnen profiteren. Samen maken de bedrijven werk van innovatie', zegt Scheffer.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer