Beslissing te stoppen valt melkveehouder zwaar

Voor de eerste tranche van de stoppersregeling voor de melkveehouderij hebben zich bijna vijfhonderd bedrijven gemeld. Een van hen is melkveehouder Theo Lemm uit het Gelderse Zevenaar.

Lem besloot te stoppen met het familiebedrijf. 'De wil is er en we hadden door gekund. Maar het verstand zegt dat we moeten stoppen.' Hij gaat nu over op suikerbieten. 'We mogen meer suikerbieten telen en dat past mij wel. We gaan in die tak van sport verder.'

Moeite met de beslissing om te stoppen, heeft Lemm wel. 'Mijn ouders zijn hiermee begonnen. Ik voel me een beetje schuldig, maar zelfs mijn vader snapt het. Hij ziet ook dat het niet meer gaat. Maar de beslissing valt mij heel zwaar.'

De stoppersregeling is inmiddels gesloten. Voor andere ondernemers is er de mogelijkheid om in te tekenen voor een tweede of derde tranche.

Weer

  • Woensdag
    6° / 1°
    30 %
  • Donderdag
    3° / 0°
    80 %
  • Vrijdag
    5° / 1°
    70 %
Meer weer