A%2Dware+neemt+kaasfabrieken+over
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

A-ware neemt kaasfabrieken over

Royal A-ware neemt producent van kaasgrondstoffen Prika over. Met deze overname kan Royal A-ware in eigen beheer kaasgrondstoffen zoals kaaspoeder produceren voor klanten in de voedingsmiddelenindustrie.

Het produceren van kaaspoeder is volgens A-ware een logische uitbreiding van het dienstenpakket. A-ware is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse voedingsproducten.

Voedingsmiddelenproducenten die kaaspoeder of geraspte kaas in hun producten, zoals pizza's en snacks verwerken, hebben specifieke wensen over bijvoorbeeld verwerkbaarheid en korrelgrootte, aldus Jan Anker, CEO bij A-ware. 'Met de overname van Prika kunnen we poederkaas en gerapte kaas volgens de specifieke wensen van klanten maken.'

Machinepark

In de fabriek in Weert staat een modern machinepark voor de productie van kaaspoeder, geraspte kaas en kaasblokjes voor de voedingsmiddelenindustrie. De komende maanden bekijkt de directie van A-ware hoe de activiteiten van Prika in het bedrijf kunnen worden geïntegreerd.

A-ware heeft daarnaast eind 2016 de Italiaanse producent van Parmigiano Reggiano 'IL RE' aangekocht. De kaasmakerij ligt in de bergen van Appennini. 'Ik ben trots dat we door deze overname onze klanten een geweldig stuk Parmigiano Reggiano gemaakt volgens traditionele receptuur kunnen aanbieden', geeft Anker aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer